Alla Abd el-Fattah

Tu dar nesi nugalėtas

Skaitymo trukmė: < 1 min.

Valdžios ponams nuosavais lėktuvais suskridus gelbėti pasaulio į Šarm el-Šeicho kurortą Egipte (#COP27), žmogaus teisių gynėjas, intelektualas, rašytojas, IT specialistas, politinis kalinys, Egipto ir JK pilietis Alla Abd el-Fattah išgėrė paskutinę stiklinę vandens. 

Bado streiką jis paskelbė dar balandžio pradžioje ir nuo to laiko kasdien vartojo tik 100 kalorijų per dieną, o sekmadienį nustojo gerti ir vandenį. Šį sprendimą jis priėmė po kankinimų Egipto režimo, kurį remia tiek JAV, tiek Europa, kalėjime, kuriame praleido beveik ketvirtadalį savo gyvenimo. Už ką? Už tai, kad soc. tinkluose pasidalijo postu apie kalinių kankinimą Egipto kalėjimuose, ir drąsino žmones kovoti už laisvę.

.

Alaa, žinoma, savo stiprų balsą pridėjo ir Palestinos laisvės kovoje. Be to, jo teta rašytoja Ahdaf Soueif yra Palestinos tarptautinio literatūros festivalio (Palestine Festival of Literature) organizatorė, o mama Leila yra matematikė ir žmogaus teisių gynėja.

Izraelio režimo apsiaustyje laikomo Dženino miesto tremtinių gyvenvietės Laisvės Teatras (The Freedom Theatre) vakar paskelbė savo solidarumą su Alaa ir reikalauja nedelsiant jį išlaisvinti. 

Palestina.lt kolektyvas palaikome šį reikalavimą. 

Be vandens žmogus gali ištverti vos kelias dienas.