Palestiną remiantys protestai Paryžiuje

Šeštadienis. Nakba 73

Skaitymo trukmė: < 1 min.

Nuo 1948 m. etninį Palestinos valymą vykdantis Izraelio okupacinis režimas šią tragišką sukaktį paminėjo ir toliau nepaliaujamai bombarduodamas tremtinių apgyvendintą Gazą. Dešimtys žmonių nužudyta, tarp jų daug vaikų. Šįryt Izraelis susprogdino daugiaaukštį pastatą, kuriame buvo įsikūrę užsienio žiniasklaidos biurai. Vakarų Krante okupantas nušovė dar 10 žmonių.

Sužinoję, kad pas juos vakar prisišvartavęs laivas „Asiatic Island” ruošiasi plukdyti ginklus Izraeliui, Italijos Livorno uosto darbininkų profsąjunga nusprendė jo neaptarnauti. Iš solidarumo su Palestinos žmonėmis, kurie tais ginklais žudomi. Puikus pavyzdys, kaip realiais veiksmais įkūnijamos, o ne tik deklaruojamos progresyvios pažiūros.

Tuo tarpu pasaulyje vyksta masiniai protestai už Palestinos ir jos žmonių laisvę. Paryžiuje policija uždraudė protestus, sutrypdama susirinkimų ir išraiškos teisę, tačiau žmonės nesileido įbauginami ir išėjo į gatves parodyti savo žmogiško solidarumo.

Istorija nuo pradžios, ne nuo vidurio

Izraelio mėgstamiausia taktika – pasakoti įvykius nuo jiems patogaus taško. Šiuo atveju – Hamas raketų, paleistų į Izraelį iš Gazos ruožo.

Deja, situacija neprasidėjo nuo Hamas atakos. Kviečiame susipažinti su platesniu įvykių kontekstu.