Izraelio buldozeris, vykdantis Jeruzalės etninio valymo planą

Jeruzalės etninis valymas tęsiasi

Skaitymo trukmė: 2 min.

Etninis Palestinos valymas nesibaigė Izraeliui nustojus bombarduoti Gazą. Tūkstančiams Jeruzalės gyventojų vis dar gresia netekti savo namų, nes taip nusprendė okupantas.

Kas okupantui suteikė tokią teisę? Nagi, niekas. Bėda ta, kad okupantas turi visą etniniam valymui reikalingą infrastruktūrą – JAV mokesčių mokėtojų pinigais apginkluotus kareivius, JAV policiją smurtui treniruojančią savo policiją, sionistinį genocidinį režimą valdžioje, sionistiniam režimui tarnaujančius neva tai nepriklausomus teismus, labai turtingas ir labai galingas ir labai mokesčių nemokančias sionistines kolonijistines organizacijas, savo viršenybe prieš visus kitus įtikėjusią populiaciją, tarnaujančią kaip režimo straigteliai ir jo nusikaltimų vykdytojai, absoliutų nebaudžiamumą, pasaulio politikų palaikymą ir, svarbiausia, motyvaciją tęsti etninį valymą no matter what – kad ir kas bebūtų.

Nugriauk savo paties namą

Savo namus Jeruzalėje priverstas griauti palestinietis

Savo namus Jeruzalėje priverstas griauti palestinietis. Nuotrauka: Grassroots Jerusalem

Nepriklausoma Jeruzalės palestiniečių organizacija „Grassroots Al-Quds“ (liet. tar. Al-Kuds –  Jeruzalė arabų k.) praneša savo paskyroje tviteryje (vert. Palestina.lt):

„Jeruzalės Silvano rajono Al-Bustano apylinkei dabar taip pat gresia etninis valymas, kaip ir Batn Al-Havos, Vadi Hilvės ir Šeich Džará rajonams. 2021 m. birželio 8 d. okupacinė valdžia Al-Bustane gyvenančioms šeimoms pateikė apie 20 įsakymų namų griovimui.

Iš viso, 1 500 žmonių duota 21 diena evakuotis ir nugriauti savo pačių namus, nes kitaip juos nugriaus okupacinė savivaldybė, o šeimos pačios turės padengti griovimo išlaidas. Okupacinė savivaldybė planuoja vietoj palestiniečių namų įkurti „Biblinį parką“.

Labai svarbu pažymėti, kad tokia priverstinio iškeldinimo politika yra nuolat naudojama prieš jeruzaliečius. Okupacinė valdžia sistemiškai neišduoda Jeruzalės palestiniečiams leidimų statyboms, todėl jie yra priversti statytis namus be leidimo. O tuomet okupacinė valdžia jiems išrašo didžiules baudas.

Visas procesas – nuo prašymo statybų leidimui pateikimo iki namų nugriovimo kaštų – šeimai gali kainuoti apie milijoną šekelių (apie 250 tūkst. eurų). Tai yra milžiniška suma, ypač gyventojams, kurių maždaug 80 proc. gyvena skurde. Paprastai tai reiškia, kad šeima bankrutuoja ir lieka benamė tokiame brangiame gyventi mieste kaip Jeruzalė.“

 

 

Čia sustokime ir susimąstykime: ką reiškia nugriauti savo paties namus? Kaip jaučiasi žmogus, priverstas plaktuku išdaužyti savo vaikų kambarius, kuriuos keletą metų su meile jiems statė? Jei nenugriausi pats – turėsi sumokėti okupantui už tai, kad nugriautų jis. Kadangi okupanto pateikiamos sąskaitos už atliktą darbą yra siaubingai didelės, pigiau tai padaryti pačiam. Tik kokia yra psichologinė, emocinė, žmogiškoji to kaina, jau nekalbant apie tai, kad staiga nebeturi, kur prisiglausti?

Izraelis žaidžia „teisinius“ žaidimus, puikiai žinodamas, kad visa galia yra jo rankose. Ir čia ne neteisėtų pilaičių Lietuvos paežeriuose atvejis, kaip gali pasirodyti neįsigilinus arba prisiklausius Izraelio propagandos. Ne, čia kalbame apie etninį valymą pasitelkus „teisines“ priemones, kai ir teisėjas, ir liudininkas, ir advokatas, ir budelis yra vienas ir tas pats.

Beje, be šimtų palestiniečių, besipriešinančių etniniam valymui, Izraelio ginkluotosios pajėgos „areštavo“ ir šluotą Silvano rajone. Jeigu grėsmę jiems kelia net ir palestiniečių šluota, tuomet ką ir kalbėti apie jos savininkus, kurių kai kurie šioje Žemėje gyvena ilgiau, nei Izraelis.