Jaunasis Palestinos balsas – Nai Barghouti

Skaitymo trukmė: < 1 min.

Nai Barghouti yra Palestinos atlikėja, kompozitorė ir fleitininkė. Būdama 14 metų ji pradėjo profesionalią dainavimo karjerą ir baigė klasikinės fleitos studijas Palestinos Edvardo Saido nacionalinėje muzikos konservatorijoje, kur atrado aistrą kompozicijai.

Keturios ankstyvosios jos fleitos solo kompozicijos tapo fleitos mokymo programos dalimi Tarptautiniame Iberijos muzikos institute Valensijoje, Ispanijoje. 2013 m. Ji dainavo ir grojo fleita Jungtinių Tautų būstinėje Niujorke minint Tarptautinę solidarumo su Palestinos tauta dieną. 2017 m. Barghouti išvyko į savo pirmąjį nepriklausomą penkių miestų turą po Jungtinę Karalystę, kur pristatė ir originalią medžiagą, ir klasikinio arabų repertuaro aranžuotes su „Arabic-Jazz“ skambesiu.

Visai neseniai ji atliko pagrindinį Layla vaidmenį Orfeo ir Majnun – kūrinyje, kurį Le Monde pavadino naujuoju operos veidu XXI amžiuje. Barghouti dvejus metus studijavo Indianos universiteto Jacobso muzikos mokykloje, o šiuo metu tęsia džiazo studijas Amsterdamo konservatorijoje, kur tiria klasikinio arabų dainavimo (tarabų) ir džiazo santykį.

Nai Barghouti YouTube kanalas